Занимливости

Исповеди на келнерите: Зошто понекогаш не „нè“ слушаат кога ги викаме?

Келнерите на социјалната алатка Whisper ни ги откриваат своите мрачни тајни. Се чудите зошто имате малку компирчиња во порцијата? Зошто салатата испадна малку „солена“ на сметката?
Датум: 19 сеп 2014
, Автор:

Живот

Музика

Ова е искористување на втората шанса: Учесник на Икс фактор ќе ве доведе до солзи

Џејк Квикенден е учесник на овогодишното издание на Икс фактор во Велика Британија. Неговиот прв избор е песната „All of Me“ од Џон Леџенд, која ја почнува добро, но малиот пресврт кој одлучува да го направи после првата строфа го разочарува жирито.
Датум: 18 сеп 2014
, Автор:

Придобивките од музичкото образование и свирењето на инструмент

Се смета дека луѓето кои од рани години се занимаваат со музика покажуваат подобри резултати по речиси сите предмети, а истовремено се одлични и во други активности надвор од факултетот.

Ќе ве „смрзнат“: 4 сестри ја пеат „Let it go“, која од која со поубав глас

Овие 4 сестри од Филипините имаат фантастичен настап на едно музичко шоу за таленти. Поединечно звучат одлично, но кога ќе „згрмат“ со здружени гласови ќе ви се исправат влакненцата на кожата.
Датум: 05 сеп 2014
, Автор: