Зошто консумирањето помалку месо е најдоброто нешто што можете да го направите за животната средина?

Според науката, најдобриот начин да ѝ помогнеме на планетата е да го намалиме количеството на месо што го консумираме.

Која е најучтивата држава во светот?

Постојат неколку извори кои ги рангираат државите според учтивост во зависност од разни критериуми и анкети.

Доколку сте пушач, овие намирници ќе ви помогнат да ги исчистите вашите бели дробови

Доколку не можете да се откажете од пушењето, постојат намирници што ќе ви помогнат да ја намалите штетата предизвикана од цигарите.

Истражување: Повторливите спонтани абортуси се можеби предизвикани од целосно занемарен фактор

Причината за над 50% од повторливите спонтани абортуси останува неодредена, па паровите често остануваат само со прашања.

Жените кои имаат поголем задник имаат големи здравствени придобивки

Едно ново истражување покажало дека жените со изразен и поголем задник се поотпорни на хронични болести.

Парите сепак играат улога: Платата може да има големо влијание на вашата врска

Едно неодамнешно истражување спроведено на Факултетот во Корнел докажало дека паровите што заработуваат отприлика исто имаат постабилна врска, посреќни се и имаат поголеми шанси да стапат во брак.

Се роди првото бебе од успешна трансплантација на матка од мртов донор

Научниците одамна се обидуваат да им помогнат на жените кои или се родени без матка, или ја изгубиле поради медицински причини.

Зошто фините и добри луѓе почесто имаат проблеми со финансиите?

Една студија објавена во Журналот за личност и социјална психологија, покажала дека луѓето со топол карактер имаат помала заштеда во однос на оние со понепријатен карактер.

Зошто неделата со 4 работни дена не е добра за вашето здравје?

Наводно, овој распоред на работење остава повеќе простор за слободни активности и време со семејството.

Првото долгорочно истражување покажува дека само 2 часа поминати пред екран го оштетуваат детскиот мозок

Смартфоните се совршените асистенти кои не само што го држат детето зафатено, туку и му помагаат да научи нешто. Но колку се всушност штетни?

Истражување: Мажите создаваат најквалитетна сперма при секс за една ноќ

Едно ново истражување од Факултетот во Вустер покажува дека мажите создаваат поквалитетна сперма при секс за една ноќ одошто во подолготрајна врска.

Истражување: Браковите стануваат посреќни со текот на времето

Често кога браковите се тема на истражување, резултатите не се многу оптимистични.