Дизајн | Кафе пауза

Дизајнирани се џиновски пловечки острови кои би можеле да го исчистат отпадокот во Тихиот Океан!

Големиот остров со ѓубре кој се наоѓа во Тихиот Океан зазема површина од 1,6 милиони квадратни километри и содржи повеќе од 79.000 тони пластика!

Пловечки град: Патување околу светот со мега јахта во облик на желка

Прочитајте повеќе за овој дизајн за чија изградба ќе бидат потребни околу 8 милијарди евра!

Овој необичен фустан е изработен од 343 уметници од целиот свет!

Биле потребни 13 години за реализацијата на овој проект!

Јапонски експеримент: Куќа со необичен покрив дизајнирана со математички алгоритам

Спојот од јапонската идила и магичниот дизајн нема да ве остави рамнодушни!

5 објекти кои се сведоштво за раскошот на византиската архитектура

Откријте кои се 5-те најзначајни објекти на византиската архитектура ширум светот.

Архитекти дизајнираа ресорт на Филипините со нула отпад

Како архитектурата и екологијата можат да се спојат? Преку иновативни, еколошки дизајни, секако! Погледнете го футуристичкиот дизајн на еден ресорт на Филипините.