Кои се трите основни вештини што го одредуваат успехот на вашето дете?

Постојат многу научни истражувања за успехот што докажуваат дека способностите, интелигенцијата и гените не играат голема улога во одредувањето на успехот.

Холандија ги затвора затворите затоа што нема кој да престојува во нив

Погледнете како холандскиот систем успеал да го намали полнењето на затворите со помош на емпатичен, човечки пристап кон криминалците.

11 илустрации што ќе ве насмеат во овие тешки времиња

Овие илустрации ќе ви предизвикаат малку позитивно расположение и ќе ви помогнат да сфатите дека сите луѓе се наоѓаат во истата ситуација.

3 квалитети што откриваат дека имате уникатен талент

Ако се препознаете во овие три примери, веројатно нема за што да се грижите и само е прашање на време кога некои од идеите што ги имате ќе се претворат во нешто конкретно и одржливо.

6 начини на кои можете да се поврзете со природата додека сте во изолација

Бидејќи е многу важно да не го изгубите чувството за поврзаност со природата, во продолжение прочитајте како да ѝ се приближите на природата додека сте во самоизолација.

Навистина неверојатно: Како животните можат да ја предвидат смртта и природните непогоди?

Големи се шансите дека вашето милениче ќе почувствува дека ќе има земјотрес или друга катастрофа долго време пред вас.

Направете си сами велигденско дрво на среќата: Едноставна декорација која носи радост во вашиот дом!

Сега имаме многу време, така што оваа година нема оправдување куќата да не биде совршено украсена.

Нездрави навики што луѓето ги практикуваат кога се дома

Мислите дека сте безбедни од коронавирусот ако го поминувате времето во вашиот дом? Тоа би можело да биде точно, но само ако не ги практикувате овие нездрави навики.

18 нешта кои луѓето случајно ги откриле на неочекувани места

Понекогаш среќаваме нешта на места на кои најмалку очекуваме.

18 фотографии од животни што ќе ве опсипат со љубов

Љубовта што животните може да ја споделат со луѓето е толку силна, што може да ви помогне да се чувствувате помалку нервозни, депресивни или осамени.

Сигурно ќе се препознаете: 11 видови луѓе во карантин и нивните смешни описи

Поминаа многу денови од затворањето на кафулињата, на рестораните и на другите места за дружење, а со моменталната состојба излегоа на површина некои нови особини кај луѓето.