Десктоп позадини | Кафе пауза

Стравот од непознатото…

„Стравот од непознатото заменете го со љубопитност.“
Датум: 14 јан 2015
, Автор:

Кога се сомневате во вашата моќ…

„Кога се сомневате во вашата моќ му давате моќ на сомнежот.“
Датум: 15 дек 2014
, Автор:

Што е подобро?

„Подобро да те мразат поради тоа што си отколку да те сакаат поради тоа што не си.“
Датум: 21 окт 2014
, Автор:

Прави го најдоброто што можеш

„Главата горе. Никој не очекува дека треба да го спасиш светот, инаку би бил роден со наметка и хеланки. Само прави го најдоброто што можеш.“
Датум: 08 окт 2014
, Автор:

Желбата за успех наспроти стравот од неуспех

„За да успеете вашата желба за успех треба да биде поголема од вашиот страв од неуспех.“
Датум: 26 авг 2014
, Автор:

Разликата меѓу успешните и неуспешните луѓе

„Успешните и неуспешните луѓе не се разликуваат многу во нивните способности. Тие се разликуваат во нивната желба да го достигнат својот потенцијал.“ – Џон Максвел, американски свештеник и автор
Датум: 14 авг 2014
, Автор:

Животот е…

„Животот е како возење велосипед. За да одржиш рамнотежа мора да продолжиш да се движиш.“
Датум: 18 јул 2014
, Автор:

Среќа е…

„Среќа е кога се чувствуваш добро за себе без потреба од нечие одобрување.“
Датум: 20 мај 2014
, Автор:

За тишината на работата и вревата на успехот…

„Работете напорно во тишина. Дозволете му на успехот да направи врева.“
Датум: 28 апр 2014
, Автор:

За мотивацијата и успехот…

„Креативните личности се мотивирани од желбата да успеат, а не од желбата да бидат подобри од другите.“
Датум: 22 апр 2014
, Автор:

За исплатливоста на издржливоста…

„Најдобриот челик мора да помине низ најжешкиот оган.“
Датум: 17 апр 2014
, Автор:

Клучот до вашата среќа…

„Никогаш не оставајте го клучот до вашата среќа во нечиј туѓ џеб.“
Датум: 14 апр 2014
, Автор: