Факти и цитати | Кафе пауза

Мудри цитати од кралот Соломон кои можат да ви помогнат во тешките мигови

„За сè има причина, и за секоја цел под небото има време. Време за раѓање и време за умирање, време за рушење и време за градење, време за фрлање камења и време за собирање камења, време да се молчи и време да се зборува.“

Инспиративни цитати за животот кои ќе ви дадат надеж и сила да продолжите понатаму!

„Сè што научив за животот може да се сумира во три збора: животот продолжува понатаму.“ – Роберт Фрост

Цитати од познат психијатар за судбината и животот на човекот

„Во првите две години однесувањето и мислите на детето се програмирани главно од мајката. Оваа програма ја формира почетната рамка на неговото сценарио, „примарниот протокол“ за тоа кој треба да биде, односно дали треба да биде „чекан“ или „наковална.“

Прочитајте ги овие цитати доколку сè ви се чини безнадежно и со нови сили продолжете напред!

„Можеби поминувате низ тешки времиња, но таков е животот. Откријте ја позитивната страна на сето она што ви се случува." - Џоел Остин

Најдобрите цитати од Габриела Бернштајн кои ќе ви помогнат да ја зголемите самодовербата!

„Најважното нешто што може да ви пружи спокојство е да верувате дека ја имате поддршката на универзумот.“

9 цитати кои ќе направат да се чувствувате непобедливо

„Можете да имате сè што ќе посакате ако се откажете од верувањето дека не можете да го имате“. - Др. Роберт Ентони

Најубавите цитати на Ван Гог за љубовта и успехот!

„Љубовта секогаш носи тешкотии, тоа е вистина, но нејзината добра страна е тоа што дава енергија.“

Инспиративни цитати на Новак Ѓоковиќ за успехот и среќата!

„Мислам дека среќата не ги следи само храбрите туку и оние кои веруваат дека ја заслужуваат.“

Најдобрите цитати на Том Хенкс за животот и филмската уметност!

„Херој е некој кој доброволно му пристапува на непознатото.“

Најпознатите цитати на Елиф Шафак за животот и љубовта

„Што значи трпението? Тоа значи да се погледне трнот и да се види розата, да се погледне ноќта и да се види зората.“

Најубавите цитати на Херман Хесе за животот и љубовта

„Среќата е љубов, ништо друго. Човек кој е способен да љуби е среќен човек.“