Кафе на денот | Кафе пауза

Знаци преку кои нашето тело нè предупредува за прекумерното консумирање кафе

Иако е познат позитивниот ефект на кафето врз нашиот организам, прекумерното консумирање кофеин може да има негативни последици...

Дали кафето може да го дехидрира организмот?

Дали не можете да го замислите вашиот ден без кафе?

Како консумирањето кафе може да му влијае на организмот за време на летните горештини?

За време на летните горештини, покрај заштита од сонце, носење лесна облека и внесување на доволни количества течности, постои и правило за омилениот пијалак на многумина.