ТВ Серии | Кафе пауза

Доаѓа нова ТВ серија за љубителите на фантазија

Заплетот на серијата е сместен во кралството Равка, во кој има Волкри - чудовишта со кои жителите на кралството се во долга војна...

Сите се луди по новата серија „Genera+ion“

Веќе во првите епизоди се зборува за проблемот со насилства во училиштата, сексуалноста, сексизмот, дискриминацијата, и институциите кои не сакаат да ги слушаат.

Можете ли да замислите свет каде ќе го пронајдете идеалниот партнер преку ДНК анализа?

Можеби звучи како одлично решение на почетокот, но дали е навистина така? Одговорот на ова прашање ќе го даде новата напната серија „The One“.

5 серии што треба да ги гледате ако се чувствувате изгубено

Сериите честопати се извор на инспирација, но и утеха што на сите понекогаш им е потребна во тешките и чудни периоди од животот.

„Brave New World“ е нова серија што овие денови не можеме да престанеме да ја гледаме

Замислете си за момент свет во кој нема проблеми и каде сите околу вас се задоволни од своите животи...

Нова позитивна и забавна ТВ серија која е совршен избор

Заплетот се базира на животот на мајка и ќерка, а бидејќи пред нас доаѓаат повеќе и поубави денови, оваа позитивна и забавна серија е совршен избор кој нема да разочара никого!

Пристигнува нова серија за Шерлок Холмс: Објавен е мрачен, но ветувачки трејлер

Ако обожавате приказни за Шерлок Холмс и сè уште не ви се доволни, еве ја добрата вест.

Оваа нова криминалистичка серија е една од најстрашните што сме ги гледале во последните месеци

Приказната за младата Елиз е испреплетена цело време, чие последно појавување пред камера во лифтот го згрози и збуни целиот свет...

„Ethos“: Серија која нѐ потсетува дека депресијата и стравовите не знаат за пол, класа и религија

Турскиот сценарист Беркун Оја не сакаше да одржи час по социологија и психологија со оваа серија, но не е лошо одвреме-навреме да ги потсетуваме луѓето дека вознемиреноста, депресијата и стравовите не знаат за пол, класа и религија.

„Firefly Lane“: Нова серија која е идеална за гледање во друштво со најдобрите пријателки

Американската драмска серија „Firefly Lane“ е создадена врз основа на истоимената книга и серијата ги следи животите на двете најдобри пријателки од моментот кога се запознале во тинејџерските години.

„It’s a sin“: ТВ серија што ја освои публиката ширум светот

Оваа серија дава целосно нов поглед на болеста ХИВ, ЛГБТ заедницата и фактот дека заплетот е делумно заснован на сопственото искуство на Дејвис, па целата серија дава момент на реализам што го чувствува гледачот.

Една од најочекуваните серии доаѓа наскоро, a создадена e според популарен роман

Скоро сите најдобри серии ја најдоа својата инспирација во некои од популарните романи, а оваа серија не е исклучок.