10 потсетници за сите девојки што љубат со отворено срце

Вие сте преполни со живот. Знаете дека љубовта едноставно не може да се чувствува половично – мора во целост.

6 начини да се изборите со стресот и да ги смирите мислите

Дали некогаш сте се чувствувале толку стресно, што дури умот самиот одбивал да запре со мислење?

2 едноставни вежби што ќе ви помогнат да се откажете од цигарите

Вежбите за дишење докажано помагаат во правилниот развој на органите за дишење, а корисни се и за чистење на организмот од штетните токсини од пушењето.

3 нешта што можете да ги научите од будизмот за живот без стрес

Бидејќи во нашиот живот доминира притисокот и помислата дека немаме време, ако некогаш го прифатите будистичкиот начин на живот ќе почувствувате вистинско олеснување.

15 едноставни рутини коишто можат сериозно да ви го подобрат животот за само 1 месец

Понекогаш, наједноставните и навидум, најбезначајните навики, можат да направат огромно влијание и позитивни промени во животот...

Позитивни афирмации за стабилност и заштита

Афирмациите се реченици кои во нас го засадуваат семето на позитивната енергија и ни помагаат да ги промениме своите гледишта и уверувања.

Драги жени, дозволено ви е…

Дозволено ви е да бидете жените што навистина сте!

Ѕвездено семе: 25 нешта кои докажуваат дека сте на овој свет за да им помогнете на другите

„Ѕвездено семе“ е релативно нов поим, но се однесува на нешто навистина старо. Луѓето кои се опишани со овој термин се или многу стари или многу нови души.

31 суптилен начин на кој другите ви покажуваат какви навистина се

Во животот постојано ќе среќавате нови луѓе и секогаш е потребно да откриете за каква личност станува збор.

Четвртинавековни кризи кои секој ги искусил (или ќе ги искуси)

Овие кризи може да се случат во периодот откако ќе наполните 20 години, па сè додека да навршите 30.

Како да создавате пријателства ако сте возрасен кој се преселил во ново место?

Кога се селиме во друг град или пак, во друга држава, често постои стравот дека таму ќе бидеме осамени.