Грижата за себе не мора да биде скапа

Што и да сакате да направите за себе чини пари – терапија, патувања, масажи, маникири, теретана...

5 начини да го направите вашиот живот поедноставен

Кога ќе ги отворите очите и ќе почнете да го следите вашето срце, ќе сфатите дека најпрво треба да се ослободите од многуте непотребни работи во животот.

5 причини зошто вашето милениче ве прави среќни и здрави

Без разлика дали имате проблеми со менталното здравје или само се чувствувате осамено и тажно, миленичето навистина може да ви помогне.

Децата постари од 2 години не би требало да спијат во текот на денот

Доколку вашето дете не сака да спие во текот на денот, нема потреба да го присилувате на тоа.

Будењето рано значи дека вашиот стрес достигнал критична точка

Доколку сте се разбудиле рано наутро и веднаш сте се чувствувале будно и анксиозно, можеби вашиот стрес ја достигнал критичната точка.

4 знаци дека е време да побарате помош за вашата анксиозност

Анксиозноста е нарушување што е многу почесто отколку што мислите и со неа се справуваат над 40 милиони луѓе ширум светот.

6-те особини на психички стабилните луѓе

Погледнете кои се 6-те особини на психички стабилните луѓе и како и вие самите да се претворите во едни од нив.

Што би ви рекле кучињата да можат да зборуваат?

Мавтањето со опашката не е секогаш добар знак

4 предности што ги имаат оптимистите

Повеќето луѓе се убедени дека во животот на оптимистите убавите нешта се случуваат сами од себе...

20 лоши навики кои покажуваат несигурност

Погледнете кои се 20-те лоши навики кои покажуваат несигурност, а доколку се пронајдовте, обидете се да се ослободите од нив.

5 прашања што ќе ве направат посреќни

Доколку сакате да го промените вашиот живот и да ги постигнете целите, поставете си ги овие 5 прашања.

Метод што ќе ви помогне да бидете среќни и задоволни од себе

Вашиот внатрешен критичар е постојано буден и често ве потсетува да се споредувате со другите.