Патувања | Кафе пауза

Со воз на пат околу светот: Резервирајте го вашето место на возот од Западна Европа до Сингапур!

Сега имате можност да патувате од Португалија до Сингапур со воз и да поминете неверојатни 18.755 километри!

Дали знаете каде се наоѓа најголемото село на вода, познато уште како и Венеција на истокот?

Ќе ви откриеме само дека се работи за село сместено на островска држава во Југоисточна Азија...

Замрзнати во времето: 6 градови кои ја зачувале својата средновековна архитектура

Проверете кои градови во светот најдобро ја зачувале својата средновековна архитектура.

Ас-Салт: Гратче во Блискиот Исток во кое мирува толеранцијата и великодушноста

Запознајте го гратчето кое е познато како „место на толеранција и урбано гостопримство“.

Дали знаете кои се најтоплите европски метрополи во зима?

Идеални дестинации за сите оние кои не можат без сонце и топлина.