100-годишни фотографии од најубавите жени од минатиот век

Кога станува збор за жените од минатото, нивниот изглед е без сомнение „чист“.

Милијардер го дал своето богатство за да помогне да се спасат океаните

Бизнисменот од Норвешка, Кјел Инге Роке не е личност која била ценета за придонесот за заштита на околината.

12 нешта што не би требало да ги фрлате во тоалетната школка

Кој би помислил дека и најнештетните нешта, како конец за чистење заби, можат да направат проблем?

Како да разликувате вистинска од лажна насмевка?

Како да знаете дали нечија насмевка е искрена или пак, личноста сака да ви претстави сосема спротивна состојба?

Одговори на 14 интригантни прашања што ќе ве вчудовидат

Возрасните, исто како и децата, се љубопитни и сакаат да знаат зошто се случуваат одредени нешта и кое е нивното значење.

6 телесни абнормалности што ги имаат 99% од луѓето

Поради некоја причина речиси секоја личност, без разлика каде е родена, ги има овие белези од непознато потекло на нивните прсти.

8 интересни психолошки факти кои можеби не сте ги знаеле

Проверете ги следниве психолшки факти, за подобро да сфатите зашто некои работи ги правите на еден или друг начин и како можете да се подобрите.

10 чудни, нејасни и морбидни тајни друштва

Тајните друштва како Илуминатите и Масоните изгледа секогаш ќе ни бидат интересни.

Сакате повеќе лајкови? Еве кога е најдоброто време да објавите фотографија на Инстаграм!

Колку пати сте објавиле фотографија на Инстаграм за којашто сте биле сигурни дека ќе ви донесе многу интеракции, но на крајот сте останале разочарани?

Погледнете кон небото: Овој септември две комети ќе поминат блиску до Земјата

Овој септември во северната хемисфера ќе се појави пар светли комети. Најдобро од сè е што ќе можете да ги набљудувате без големи или скапи телескопи.

8 причини зошто луѓето ја прифаќаат религијата

Се проценува дека речиси 90% од луѓето во светот ѝ припаѓаат на некоја религија.

8 неверојатни нешта кои докажуваат дека нашето тело е најелаборативниот систем во светот

Нашето тело има разни системи што нè штитат, ни овозможуваат одредени способности и ни помагаат да преживееме во опасни ситуации.