6 работи што никогаш не треба да им ги кажувате на пријателките што не се во врска

Иако можеби имате најдобри намери, некои работи што им ги кажувате на пријателките кои се сингл, би можеле многу да ги повредат.

За сите оние родени во 1960, 1970 и 1980 години: Како ли само преживеавме?

За време на летниот распуст излегувавме наутро и се враќавме доцна во вечерните часови.

Откријте нешто ново за себе: Кое од овие 5 животни ве фасцинира најмногу?

Можеби сте откриле лична поврзаност со одредено животно, но сè уште не ја знаете точната симболика, длабокото значење или целта?

10 начини како да се заштитите од епидемија

За време на епидемија, луѓето лесно можат да се исплашат и да мислат дека заболувањето е неизбежно или да преземат драстични мерки за да се спасат.

Бидете сами свој психолог: Поставете си ги овие прашања

Како ги проверувате вашата ментална состојба и целокупната среќа во вашиот живот? Многумина не се одлучуваат за психолог или психијатар затоа што мислат дека можат сами да го решат својот проблем.

Што вашиот однос кон парите говори за вас?

Начинот на кој управувате со парите, не ја рефлектира само вашата финансиска состојба.

12 факти кои докажуваат дека животните може да бидат похумани од нас

Промени во расположението, зборување во сон, зголемување на тежината поради стрес – ова се само неколку од работите кои се доказ дека луѓето и животните се разликуваат премногу.

6 начини на кои зрелите жени се справуваат со токсичните луѓе

Многу често среќавате тешки и токсични личности кои се спротивставуваат на логиката и ја предизвикуваат вашата животна сила, а таквите луѓе предизвикуваат стрес и негативно расположение.

9 начини како да им помогнете на вашите пријатели да ја надминат кризата низ којашто минуваат

Без разлика дали се справуваат со раскинување, со смрт на член од семејство, имаат здравствен проблем или нешто друго, вие ќе сакате да им дадете колку што е можно поголема поддршка.

9 работи што ги правиме секој ден, без да сфатиме колку се опасни

Луѓето имаат посебно чувство, кое им помага да предвидат кога се во опасност.

7 правила што треба да ги следите кога ја напуштате хотелската соба

Луѓето што патуваат најмногу, во просек годишно поминуваат 88 ноќевања во хотел, а хотелите ширум светот прават сè што можат за гостите да се чувствуваат како дома.

Како да се ослободите од 10 видови штетници што го напаѓаат вашиот дом?

Со појавата на несакани штетници во куќата, животот станува неподнослив. Тие ги уништуваат мебелот и облеката, ја расипуваат храна и ги плашат децата и животните.