Факти и сознанија | Кафе пауза

Знаци преку кои нашето тело нè предупредува за прекумерното консумирање кафе

Иако е познат позитивниот ефект на кафето врз нашиот организам, прекумерното консумирање кофеин може да има негативни последици...

Дали кафето може да го дехидрира организмот?

Дали не можете да го замислите вашиот ден без кафе?

Како консумирањето кафе може да му влијае на организмот за време на летните горештини?

За време на летните горештини, покрај заштита од сонце, носење лесна облека и внесување на доволни количества течности, постои и правило за омилениот пијалак на многумина.

Дали кафето може да ја подобри меморијата?

Сигурни сме дека веќе го испивте утринското кафе, но дали знаевте дека кофеинот може да влијае врз меморијата?

Протеинското кафе е нов тренд, но дали е здраво?

Протеините се клучно гориво за организмот, особено наутро или по тренинг. Но, повеќето луѓе внесуваат двојно повеќе протеини отколку што им требаат.