Здравје и фитнес | Кафе пауза

Кои здрави намирници можат да ви помогнат да ја намалите телесната тежина?

Станува збор за намирници кои секојдневно ни се на дофат на рака!

Знаци на ментален умор и совети за негово надминување

Не пропуштајте ги нашите методи кои ќе ви помогнат ефективно да се справите со менталниот умор!

Не смеете да ги занемарите овие знаци на хронична анксиозност!

Дали знаевте дека хроничната анксиозност може да предизвика срцеви заболувања, дијабетес или мозочен удар?

Зошто е важно секојдневно да консумираме витамин Б12?

Витаминот Б12 спаѓа во групата витамини кои му се неопходни на организмот.

Како да го одржувате мозокот во добра форма?

Нарушената когнитивна функција и проблемите со спиењето се најчестите показатели за тоа дека треба да обратите повеќе внимание за грижата на мозокот.

Рецепт за зајакнување на имунитетот: Потребни ви се само 3 состојки!

Станува збор за рецепт кој го зајакнува имунолошкиот систем, му помага на телото да се спротивстави на вирусите и ги ублажува заморот, стресот и напнатоста.

Која е улогата на цинкот во одржувањето на имунитетот?

Цинкот е неопходен за одржување на имунитетот!

Преку кои знаци ќе откриете дали сте алергични на алкохол или не

Важно е да бидеме свесни за начинот на кој нашето тело реагира на алкохолот.

Што претставува алкалната вода и кои се нејзините здравствени придобивки?

Според многумина, алкалната вода може да го забави процесот на стареење, да го регулира нивото на pH вредноста во организмот, но и да спречи одредени хронични заболувања како ракот.