Што кажуваат отечените стапала и глуждови за вашето здравје?

Во некои случаи, отечените нозе можат да укажуваат на посериозен проблем кој не би требало да го игнорирате.

10 знаци кои покажуваат дека вашето тело е полно со токсини

Секојдневно токсините се акумулираат во нашето тело и понекогаш стигнуваат дотаму, што му влијаат на вашето здравје.

Сè што треба да знаете за заздравувањето по царски рез

Веројатноста дека породувањето ќе заврши со царски рез е значително поголема отколку пред 20 години.

Знаци дека животот ви е во опасност: Кога да повикате брза помош?

Срцевиот и мозочниот удар, како и застанувањето на срцето, се три состојби кои бараат итна медицинска помош.

Колку долго треба да ја држите положбата планк за видливи резултати?

Речиси и да не постои личност којашто вежба, а не се колни во ефикасноста на вежбата планк.

Зошто не треба да пиете кафе додека земате пилули за контрацепција?

За жените кои се штитат од несакана бременост со помош на контрацепциски пилули или други хормонски помагала, консумирањето кафе може да има негативни последици.

5 нешта што предизвикуваат тврд стомак – дали треба да бидете загрижени?

Доколку имате многу сало на стомакот, кој истовремено е и тврд, тоа може да биде знак за посериозен проблем.

6 вежби што ќе ја подобрат функцијата на вашиот црн дроб

Кога станува збор за виталните органи, повеќето луѓе воопшто не помислуваат на црниот дроб.

Програма од 9 вежби со кои ќе се ослободите од брчките и салото на лицето

Доколку имате дупла брада, полн образи или брчки околу очите, нема потреба да барате решение кај пластичната хирургија.

Фармерски од: Наједноставната вежба за целото тело

Иако е навистина едноставна за изведување, вежбата „фармерски од“ е една од најтешките на коишто ќе наидете.

5-те здравствени придобивки од среќата

Среќата не само што е добра за нашето психичко здравје, туку му годи на целото наше тело.