Арт и дизајн | Кафе пауза

Уметница изработува неверојатни хартиени скулптури кои ја прикажуваат магијата на животот!

Тие не се само предмети туку и портали во други светови - светови на чуда и магија, на темнина и светлина!

Убавата архитектура во Венеција доловена преку објективот на овој фотограф

На овие фотографии можете да видите стари дрвени порти во Венеција, врати од ковано железо со елегантни детали и цврсти камени врати кои го издржале тестот на времето.

Дизајнирани се џиновски пловечки острови кои би можеле да го исчистат отпадокот во Тихиот Океан!

Големиот остров со ѓубре кој се наоѓа во Тихиот Океан зазема површина од 1,6 милиони квадратни километри и содржи повеќе од 79.000 тони пластика!