Уметност на плажа: Џиновски цртежи на западниот брег на Франција

Уметност на плажа: Џиновски цртежи на западниот брег на Франција

Францускиот уметник, Jben, живее и твори во градот Ројан кој се наоѓа на францускиот западен брег. Честопати, тој ги користи плажите како „платно“ за неговата уметност. Според уметникот, овој вид уметност е всушност еден вид перформанс бидејќи тој има на располагање само 4 часа помеѓу плимата и осеката да направи уникатен дизајн кој потоа го слика со помош на дрон. Неговите дизајни можат да бидат широки од 30 до 100 метри. Погледнете ги во продолжение.

Уметност на плажа: Џиновски цртежи на западниот брег на Франција

Уметност на плажа: Џиновски цртежи на западниот брег на Франција

Уметност на плажа: Џиновски цртежи на западниот брег на Франција

Уметност на плажа: Џиновски цртежи на западниот брег на Франција

Уметност на плажа: Џиновски цртежи на западниот брег на Франција

Уметност на плажа: Џиновски цртежи на западниот брег на Франција

Уметност на плажа: Џиновски цртежи на западниот брег на Франција

Уметност на плажа: Џиновски цртежи на западниот брег на Франција

Уметност на плажа: Џиновски цртежи на западниот брег на Франција

Уметност на плажа: Џиновски цртежи на западниот брег на Франција

Уметност на плажа: Џиновски цртежи на западниот брег на Франција

Уметност на плажа: Џиновски цртежи на западниот брег на Франција

Уметност на плажа: Џиновски цртежи на западниот брег на Франција

Уметност на плажа: Џиновски цртежи на западниот брег на Франција

Откако ги погледнавте овие илустрации, можеби ќе сакате да ги погледнете и овие илустрации кои ги доловуваат проблемите на модерното општество.

Извор: designyoutrust.com


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Вљубеничка во книжевноста, музеите и патувањата. Исто како и Борхес, рајот си го замислува како огромна библиотека.

Поврзани содржини

Остави коментар