Уметница изработува неверојатни хартиени скулптури кои ја прикажуваат магијата на животот!

Уметница изработува неверојатни хартиени скулптури кои ја прикажуваат магијата на животот!

Су Блеквел отсекогаш била љубител на јазикот и литературата. Пишаниот збор за неа не е само мастило на хартија; тоа е еден вид килим исткаен од зборови кој раскажува некаква приказна. Така, нејзините хартиени скулптури кои таа ги изработува од книги се чини дека ја симболизираат кревката убавина на самиот живот. Тие не се само предмети туку и портали во други светови – светови на чуда и магија, на темнина и светлина. Погледнете ги во продолжение.

Уметница изработува неверојатни хартиени скулптури кои ја прикажуваат магијата на животот!

Уметница изработува неверојатни хартиени скулптури кои ја прикажуваат магијата на животот!

Уметница изработува неверојатни хартиени скулптури кои ја прикажуваат магијата на животот!

Уметница изработува неверојатни хартиени скулптури кои ја прикажуваат магијата на животот!

Уметница изработува неверојатни хартиени скулптури кои ја прикажуваат магијата на животот!

Уметница изработува неверојатни хартиени скулптури кои ја прикажуваат магијата на животот!

Уметница изработува неверојатни хартиени скулптури кои ја прикажуваат магијата на животот!

Уметница изработува неверојатни хартиени скулптури кои ја прикажуваат магијата на животот!

Уметница изработува неверојатни хартиени скулптури кои ја прикажуваат магијата на животот!

Уметница изработува неверојатни хартиени скулптури кои ја прикажуваат магијата на животот!

Уметница изработува неверојатни хартиени скулптури кои ја прикажуваат магијата на животот!

Уметница изработува неверојатни хартиени скулптури кои ја прикажуваат магијата на животот!

Откако ги погледнавте овие хартиени скулптури, можеби ќе сакате да погледнете и како уметница изработува необични хартиени скулптури на шолји за чај.

Извор: designyoutrust.com


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Вљубеничка во книжевноста, музеите и патувањата. Исто како и Борхес, рајот си го замислува како огромна библиотека.

Поврзани содржини

Остави коментар