Овие илустрации ги доловуваат проблемите на модерното општество!

Овие илустрации ги доловуваат проблемите на модерното општество!

Илустраторот Даниел Гарсија постојано си ги поставува прашањата:

„Што е тоа што најмногу ми пречи во денешниот модерен свет? Војните и економските проблеми предизвикани од страна на моќниците кои завршуваат со илјадници невини жртви? Недостатокот на емпатија на социјалните мрежи? Секојдневните неправди за кои не се зборува доволно?“

Станува збор за уметник чии илустрации се бават со општествени и политички прашања. Погледнете ги во продолжение.

Овие илустрации ги доловуваат проблемите на модерното општество!

Овие илустрации ги доловуваат проблемите на модерното општество!

Овие илустрации ги доловуваат проблемите на модерното општество!

Овие илустрации ги доловуваат проблемите на модерното општество!

Овие илустрации ги доловуваат проблемите на модерното општество!

Овие илустрации ги доловуваат проблемите на модерното општество!

Овие илустрации ги доловуваат проблемите на модерното општество!

Овие илустрации ги доловуваат проблемите на модерното општество!

Овие илустрации ги доловуваат проблемите на модерното општество!

Овие илустрации ги доловуваат проблемите на модерното општество!

Овие илустрации ги доловуваат проблемите на модерното општество!

Овие илустрации ги доловуваат проблемите на модерното општество!

Овие илустрации ги доловуваат проблемите на модерното општество!

Откако ги погледнавте овие илустрации, можеби ќе сакате да ги погледнете и овие контроверзни илустрации кои ја откриваат темната страна на модерното општество.

Извор: designyoutrust.com


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Вљубеничка во книжевноста, музеите и патувањата. Исто како и Борхес, рајот си го замислува како огромна библиотека.

Поврзани содржини

Остави коментар