20 февруари 2023 | Кафе пауза

Кои се здравствените придобивки од танцувањето?

Дали некогаш сте забележале како танцувањето може да направи да се чувствувате поживи? Прочитајте за трансформативната моќ на танцот!

Најновите достигнувања во технологијата стануваат секојдневна реалност: Такси без возач и волан

Во Калифорнија официјално почна да вози т.н. роботакси, односно такси без возач!