12 лесни начини на кои можете да помогнете во зачувување на природата

За зачувувањето на нашата околина не се доволни малите промени кои може да ги направиме сите, но тие секако ќе помогнат во процесот.

Жените над 30 години ги мразат овие прашања

Жените кои се наоѓаат во своите триесетти години би сакале да добиваат што помалку вакви прашања, без разлика дали тие се добронамерни или не.

Името кое ќе му го дадете на детето е побитно отколку што мислите

Името има огромно влијание врз нашиот живот – тоа нѐ прави различни од другите на повеќе начини, а може и да определи дали ќе бидеме успешни или не.

Веќе ништо нема да оди во канта: Како да ги искористите остатоците од овошјето и зеленчукот?

Поголемиот дел од нас, кога ги чистиме овошјето или зеленчукот, веднаш ги фрламе остатоците во канта, без да размислиме дали и како би можеле алтернативно да ги искористиме.

10 причини зошто е потребно да го прифатите вашиот гнев

Во општество коешто е опседнато со „принципот на задоволство“ – барање само „позитивни“ емоции за да избегнеме страдање – често ни се чини дека нема простор за гнев.

4 начини за привлекување позитивни случувања и луѓе: Емоциите го одредуваат нашиот живот

Во својата потрага по тоа што го сакаме, ние понекогаш не разбираме дека привлекувањето лежи во магнетизмот на нашето срце.

Зошто е добро да спиете во ладна соба?

Температурата на воздухот во спалната соба може да има огромно влијание на квалитетот на вашиот сон.

Среќните луѓе имаат посебен мирис? Еве зошто тие ги привлекуваат останатите…

Добрите луѓе мирисаат на интимност, прегратки и љубов. Тие зрачат со топлина, па затоа и со нив се трудиме да бидеме што поотворени можеме. Многу е удобно да се биде покрај нив, се чувствуваме како да сме дома.

Зошто е важно да го имате тој ЕДЕН пријател во животот?

Созревајќи како индивидуи се поврзуваме и дружиме со луѓе кои постојано се менуваат. Но, во целиот овој процес, важно е да изградиме долгорочна и цврста врска со барем ЕДЕН пријател во животот.
Датум: 29 сеп 2019
, Автор:

Правилото со 5 прашања од основачот на Тојота: Проверен метод за откривање на желбите и тајните

Ова правило му помогнало да најде одговори на сите прашања и решенија за многу проблеми.
Датум: 29 сеп 2019
, Автор:

4 изненадувачки факти за моќта на извинувањето

Невозможно е да се вратите во минатото и да ја промените сегашноста, но постои нешто што можете да направите за да ја поправите ситуацијата и да ја ублажите нанесената болка. Извинете се!
Датум: 28 сеп 2019
, Автор:

3 начини на кои можете да чувате пајаците и бубачките понастрана од вашиот дом

Пајаците и бубачките знаат да бидат голема иритација, и да направат нашиот дом да изгледа нечисто.