22 август 2023 | Кафе пауза

Цитати од познат психијатар за судбината и животот на човекот

„Во првите две години однесувањето и мислите на детето се програмирани главно од мајката. Оваа програма ја формира почетната рамка на неговото сценарио, „примарниот протокол“ за тоа кој треба да биде, односно дали треба да биде „чекан“ или „наковална.“

Како да го намалите нивото на стрес во вашиот живот?

Современиот начин на живот носи многу предизвици и стрес, а сето тоа влијае врз менталното здравје.

Колку сте импулсивни? Дознајте со помош на овој тест!

Дали сте импулсивни по природа? Дали честопати кажувате нешто без размислување, а потоа се каете? Откријте со помош на овој тест!