Десктоп позадини | Кафе пауза - Part 2

За дневната продуктивност…

„Не суди го денот по жетвата што ќе ја нажнееш, туку по семето што ќе го посееш.“ – Роберт Луис Стивенсон, шкотски поет, писател и есеист.
Датум: 10 апр 2014
, Автор:

За квалитетот и квантитетот на пријателството…

„Стекнувањето стотици пријатели не е успех. Успех е да имаш еден пријател кој ќе остане покрај тебе дури и кога стотици други се против тебе.“
Датум: 07 апр 2014
, Автор:

Ако чекаме да бидеме подготвени…

„Ако чекаме да бидеме подготвени, ќе чекаме до крајот на нашите животи.“
Датум: 03 апр 2014
, Автор:

Колку подолго живеете во минатото…

„Колку подолго живеете во минатото, толку помалку иднина имате на располагање.“
Датум: 29 мар 2014
, Автор:

Скриените значења зад она што го велиме

„Секогаш има мала вистина зад секое ‘се шегувам’. Секогаш има знаење зад секое ‘не знам’.“
Датум: 24 мар 2014
, Автор:

Кога напорно работиш…

„Кога напорно работиш работа која не ја сакаш, тоа е стрес. Кога напорно работиш нешто што го сакаш, тоа е страст.“
Датум: 20 мар 2014
, Автор:

Животот не се цени според тековниот ден

Мисла на денот со шолја кафе...
Датум: 27 мај 2013
, Автор:

Совршена хармонија

Среќа е кога она што го мислиш, она што го кажуваш и она што го правиш се во совршена хармонија.
Датум: 01 апр 2013
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #83

Те сакам, но не повеќе од моето утринско кафе.
Датум: 11 мар 2013
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #82

Кафето е најважниот оброк во денот.
Датум: 04 мар 2013
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #81

„Кафето мириса како свежо сомелен рај.“ - Џеси Лејн Адамс
Датум: 11 фев 2013
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #80

„Кафето го олеснува станувањето од кревет наутро, чоколадата прави станувањето да вреди.“
Датум: 04 фев 2013
, Автор: