14 август 2014 | Кафе пауза

Љубовни правила за новото доба кои не ви ги кажала мајка ви

Времињата се променија, а со тоа дојдоа и новите правила за љубовните парови.
Датум: 14 авг 2014
, Автор:

Што ако налепниците на алкохолните пијалаци беа искрени?

Алкохолните пијалаци со нивните амбалажи се обидуваат најдобро што можат да ве убедат да ги купите. Но, што ако наместо да се обидуваат да се продадат, тие беа брутално искрени?
Датум: 14 авг 2014
, Автор:

10 знаци дека сте апсолутен Лав во хороскоп

Ако сте родени помеѓу 23 јули и 22 август, вие сте Лав во хороскоп, а тоа значи дека многу е можно да се пронајдете во сите 10 точки.
Датум: 14 авг 2014
, Автор:

Најслатките функционални Лего коцки направени од чоколадо

Обично јадењето ЛЕГО коцки би се сметало за опасно и штетно, но јапонскиот артист и дизајнер Акирхиро Мизучи го решил проблемот, правејќи го сонот на секое дете – достапна реалност.
Датум: 14 авг 2014
, Автор:

10 од најчудните места во светот

Секој дел од нашава неверојатна планета е способен да нѐ фасцинира и воодушеви, некогаш и да нѐ исплаши. Чекор по чекор, ден по ден, се откопуваат сѐ повеќе богатства кои биле длабоко закопани и чекале некој да ја раскаже нивната приказна.
Датум: 14 авг 2014
, Автор:

3 дена пред смртта: Што чувствуваат луѓето во последните моменти од својот живот?

Во човековата природа е да се плашиме од смртта и тешко ни е да зборуваме за тоа, како и да присуствуваме во моментите кога некој го напушта овој свет.
Датум: 14 авг 2014
, Автор:

Доколку нешто не разбирате, прашајте!

Се случува, неретко, некои работи да не ги разбереме кај другите. Се случува, неретко, некои работи другите да не ги разберат кај нас. И токму поради тоа неразбирање, настануваат проблеми или недоразбирања.
Датум: 14 авг 2014
, Автор:

Фасцинантни факти кои веројатно не ги знаете за вашата кожа

Кожата во којашто се наоѓаме е навистина фасцинантна. Таа истовремено ги штити органите, ги исфрла мртвите клети и се грижи да ни биде топло или ладно во зависност од годишното време. Меѓутоа, колку ние навистина ја познаваме нашата кожа?
Датум: 14 авг 2014
, Автор:

Светилници кои успеале да го издржат тестот на времето

И покрај тоа што полека ја губат својата корист, сепак тие се епски споменици познати по својата издржливост.

Како да го одберете вистинскиот парфем без болки во главата?

Одбирањето на вистинскиот парфем може да биде исцрпувачко искуство. Спојот на различните мириси во парфимериите ве зашеметува дури пред да се втурнете во самата потрага.

Разликата меѓу успешните и неуспешните луѓе

„Успешните и неуспешните луѓе не се разликуваат многу во нивните способности. Тие се разликуваат во нивната желба да го достигнат својот потенцијал.“ – Џон Максвел, американски свештеник и автор
Датум: 14 авг 2014
, Автор: