Занимливости | Кафе пауза - Part 2

Светскиот „патник“ кој никогаш не го напуштил својот дом

Сигурни сме дека оваа приказна ќе ве натера поинаку да размислувате за светот и патувањето.

5 изуми на древните Египќани без кои не можеме денес

Древната египетска цивилизација е позната по многубројните изуми кои се користат и денес, а ова се само дел од нив.

Дали знаете каде се наоѓа најголемото село на вода, познато уште како и Венеција на истокот?

Ќе ви откриеме само дека се работи за село сместено на островска држава во Југоисточна Азија...

Инспиративни цитати за 2022 година

Веруваме дека овие инспиративни цитати ќе ви помогнат во 2022 година да дадете сè од себе и да го промените својот живот на подобро.

Кои се 5-те најголеми езера во светот?

Сигурни сме дека знаете, но да се потсетиме...

Тест: Изберете една од овие куќички и откријте од што најмногу се плашите

Од што најмногу се плашите? Ќе дознаете преку овој тест.

Која е поврзаноста помеѓу печурките и анксиозноста?

Дали знаевте дека консумирањето печурки може да ги намали симптомите на анксиозност и депресија?

Техника за одмор која ја користеле Томас Едисон и Салвадор Дали

Дали знаевте дека Томас Едисон и Салвадор Дали користеле техники за релаксација за кои верувале дека ја поттикнуваат креативноста?