Занимливости | Кафе пауза - Part 3

Техника за одмор која ја користеле Томас Едисон и Салвадор Дали

Дали знаевте дека Томас Едисон и Салвадор Дали користеле техники за релаксација за кои верувале дека ја поттикнуваат креативноста?

Тест: Изберете планета и откријте ги вашите карактерни црти

Планетите имаат огромно влијание врз нашите животи иако навидум ни се чини дека не е така.

Замрзнати во времето: 6 градови кои ја зачувале својата средновековна архитектура

Проверете кои градови во светот најдобро ја зачувале својата средновековна архитектура.

Најголемиот вулкан на светот е скриен под океанот

Дали знаевте кој е најголемиот вулкан на светот и каде се наоѓа?

5 изненадувачки факти за љубовта и привлекувањето

Психолозите откриле дека љубовта е многу посложена отколку што веруваме, а ова се дел од фактите за љубовта кои сигурно ќе ви се чинат изненадувачки.

Ас-Салт: Гратче во Блискиот Исток во кое мирува толеранцијата и великодушноста

Запознајте го гратчето кое е познато како „место на толеранција и урбано гостопримство“.

Дали знаете кои се најтоплите европски метрополи во зима?

Идеални дестинации за сите оние кои не можат без сонце и топлина.

Тест: Изберете едно од овие пламенчиња и откријте ја вашата вистинска светлина!

Секој од нас „грее“ со посебно пламенче и не постојат две исти пламенчиња. Откријте каква порака има за вас вашето пламенче!

Како целосно да уживате во магијата на Париз доколку сте со ограничен буџет

Огрaничениот буџет не секогаш е изговор кога станува збор за патување.

Тест: Месечината што ќе ја изберете ќе ги открие вашите скриени мисли

Вашата омилена слика со Месечината ќе ви открие детаљ за вашата потсвест.

5 места каде можете да ја набљудувате магичната поларна светлина

Една од работите што вреди да ги направите макар и еднаш во животот е да уживате во магијата на аурора бореалис!