На која возраст мажите и жените се најпривлечни?

Привлечноста е нешто за коешто не би требало да се разговара многу. Секој од нас си има критериуми според кои одредува дали му се допаѓа некоја личност.

Пролетно овошје кое помага во борбата против ракот на дојката

Ракот на дојката е сериозна тема за секоја жена, па сигурно ќе ве интересира откритието на група италијански научници.

Истражување: Спротивно на популарното верување, живеењето сами не го влошува здравјето на срцето

За луѓето чија болест на срцето е под контрола, живеењето сами не претставува поголем ризик од кардиоваскуларни проблеми.

Интересно откритие: Комарците помалку напаѓаат кога ја слушаат оваа музика

Научниците спровеле необично истражување чии резултати биле објавени минатата недела.

Жените откриваат: Колку долго треба да издржат мажите за време на секс?

Веб-сајтот за наоѓање партнер „Saucy Date“ спровел анкета која имала за цел да открие колку долго би требало да трае сексуалниот однос.

НАСА нуди 16.500 евра за да поминете 60 дена во кревет

НАСА и Европската вселенска агенција се здружиле за да спроведат истражување со кое ќе откријат како телото се адаптира на бестежинска состојба.

Како да го забавите стареењето на мозокот за само 6 месеци?

Според истражување од CNN, пешачењето или возењето велосипед барем 3 пати дневно, ја подобрува когнитивната функција на мозокот.

Цртани филмови кои најмногу му штетат на детскиот развој

Руските психолози спроведиле истражување во кое ги наведиле цртаните филмови коишто имаат најопасно влијание врз детскиот ум.

Истражување: Богатите и моќни луѓе почесто лажат, крадат и мамат

Идејата дека моќта и богатството можат да ја расипат личноста и негативно да влијаат на донесувањето одлуки не е нешто ново.

Кога е вистинското време да го средите вашиот живот и да станете сериозна личност?

Сериозната личност има семејство, стан, автомобил и 30-тина години - барем ова важело пред 10 години.

Необична причина за машките проблеми во кревет

Знаевте ли дека загадувањето на воздухот може да влијае на способноста на мажот во креветот?

Според науката, мажите со брада се подобри партнери

Изгледа дека толку многу ни се допаѓаат брадите, што потсвесно ги користиме за да одредиме дали некој маж би бил добар партнер.