Кафе-позадина за вашиот десктоп #55

„Не пијте кафе наутро. Ќе ве држи будни само до пладне.“
Датум: 07 ное 2011
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #54

Ако мразите понеделник наутро, барем уживајте во првата шолја кафе. Тоа ќе му даде тек на целиот ден и смисла на целата седмица што следува.
Датум: 31 окт 2011
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #53

Добрата комуникација е подеднакво стимулативна како и шолјата полна со чисто црно кафе, но е и исто толку тешко да заспиете потоа. - Ен Мороу Линдберг
Датум: 17 окт 2011
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #52

„Нема ништо послатко од шолја горко кафе.“ - Рајан Адитија
Датум: 10 окт 2011
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #51

„Мислам дека да бев жена, ќе го користев кафето како парфем.“ - Џон Ван Друтен
Датум: 03 окт 2011
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #50

Зад секоја успешна жена има значителна количина кафе. - Стефани Пиро
Датум: 26 сеп 2011
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #49

Кафето доаѓа во стомакот... идеи почнуваат да надоѓаат, сè што е запомнето почнува да галопира... духовноста е на ниво, се појавува насмевката, а хартијата е покриена со мастило.“ - Оноре де Балзак

Кафе-позадина за вашиот десктоп #48

„Верувам дека ние луѓето успеваме да направиме многу работи, не бидејќи сме паметни, туку бидејќи имаме прсти за да си направиме кафе.“ - Флеш Розенберг.
Датум: 12 сеп 2011
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #47

Да се ужива во малку, во обичното, во секојдневното, а сепак убавото чувство да не губи од својот интензитет... многу работи во животот може да го имаат овој ефект. Кафето е една од нив. Уживајте во вашата шолја секој ден!
Датум: 05 сеп 2011
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #46

„Ниедно кафе не може да биде добро во устата, доколку претходно не ја испрати својата слатка миризба до ноздрите.“ - Хенри Ворд Бичер
Датум: 29 авг 2011
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #45

Сварено кафе ве чека на работната маса во кујната. Барем си замислувате додека сè уште се обидувате да ги одлепите очите. Миризбата ве буди и ви предизвикува пријатно чувство...
Датум: 22 авг 2011
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #44

Работните недели обично почнуваат напорно. Сепак, понеделничкото кафе е посебно моќно, ве подготвува за долги часови, работни обврски, нови луѓе, дружење со старите... Кафето е подготвено. Вие сте на потег!
Датум: 15 авг 2011
, Автор: