Најтешките кражби на овој век во светот

Иако според многумина најважно е да имате човек од внатре за да ви помогне, други велат дека генијалноста е клучот за успех при вакви незаконски дејствија.

Зошто чоколадото е добро за здравјето?

Иако експертите тврдат дека треба да се избегнува внесување на високо калорично чоколадо во организмот, сепак невозможно е да се прескокне фактот дека тоа е многу здрав додаток...

Чевлите на еден страшен човек

Како би можел да се чувствува еден чевел доколку е одделен од својот животен сопатник - другиот чевел? Не помирувајќи се со ваквата судбина, синиот чевел храбро тргнува да ја спаси својата сродна душа...
Датум: 12 сеп 2011
, Автор:

Фантастична вила за луксузно бегство од реалноста

Вилата „Chi“ се наоѓа на островот Пукет во Тајланд. Таа е сместена веднаш над прекрасниот океан, притоа нудејќи комплетна изолација и непречен бескраен хоризонт за своите посетители.

Кафе-позадина за вашиот десктоп #48

„Верувам дека ние луѓето успеваме да направиме многу работи, не бидејќи сме паметни, туку бидејќи имаме прсти за да си направиме кафе.“ - Флеш Розенберг.
Датум: 12 сеп 2011
, Автор: