Слика без четка, со помош на гравитацијата

Дваесет и пет годишната Ејми Шеклтон од Торонто ги црта овие интересни, колоритни, водени цртежи, без да користи четка или прсти, туку само со шишенца со боја и потпирајќи се на гравитацијата.

Реална улична уметност

На нив можете да го забележите секојдневието и обичните луѓе, како човек што гледа во небото или некој како го чисти валканиот ѕид.

Брендирање на брендовите

Станува збор за логоата на моќни компании во светот, но тие се целосно изработени од логото на своите конкуренти.

Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

Ако се прашувате зошто уметноста е толку значајна за човекот, присетете се колку пати досега, нечие уметничко дело успеало да допре до дното на вашето срце и да ги разбуди емоциите кои мислевте дека одамна ги имате закопано.

Постери кои ја откриваат вистината зад секојдневните лаги

Замислете што би се случило со светот доколку секој секогаш ја кажува вистината...
Датум: 06 сеп 2011
, Автор:

Златни плажи, сино небо, тиркизно море… безгрижно лето

Сликите на Касија Доманска вистински го отсликуваат летото, како период на тотална релаксација и препуштање на убавините.

Човечки раце претворени во животни

Исклучително талентираниот италијански уметник Гвидо Даниеле, наместо на платно, црта на човечки раце, притоа создавајќи скулптури на животни кои изгледаат совршено и оригинално.

Елегантни хартиени илустрации со многу детали

Јулија Бродскаја, по потекло од Москва, живее и работи во Велика Британија, занимавајќи се со креирање на илустрации, кои претставуваат комбинација од хартија, типографија и рачни изработки со многу детали.
Датум: 27 јул 2011
, Автор:

Уметност насликана на илјадници книги

Овој уметник подредува во висина стотици стари книги и црта по нивниот бочен дел, употребувајќи мешавина од мастила, дрвени боички, лак и акрилни бои.

Волшебно нашминкани очни капаци

Дваесетиедногодишната шминкерка Кети Алвеш креира детални цртежи на очните капаци, користејќи шминка за секојдневна употреба.

Животот би бил совршен кога…

Овие постери се продолжение на реченицата: „Зарем животот не би бил совршен кога...“, во кои ќе ги пронајдете секојдневните ситуации со кои сте се соочиле многу пати во животот.
Датум: 05 јун 2011
, Автор:

Читај меѓу редови

Дизајнерот Виктор Херц им ги менува имињата на добро познатите светски брендови, на тој начин откривајќи ја вистината за нив. Погледнете како според него би требало да се викаат познатите компании.