Ултраинтересни илустрации кои ја прикажуваат суровата вистина

Секоја е интересна и уникатна поради тематиката инспирирана од секојдневни настани, прикажани на едноставен и досетлив начин.

Уметнички цртежи со маркантен 3Д ефект

Џастин Гефри е бивши готвач и сопственик на ресторан, кој во 2001 година решил да ја смени професијата и да стане артист, но не каков било...

Рефлексија на тагата во човечките очи

Од совршено превитканите трепки, детално пресликаните брчки под очите, до фасцинантната текстура на рожницата, артистот изведува совршено хиперреалистично пресликување на тагата во човечките очи.

Бајките на дланка

Креативната Русинка Светлана Колосова направила серија фотографии од колоритни сцени од приказните кои ги насликала на нејзината лева рака.
Датум: 10 апр 2013
, Автор:

Совршени боди арт илузии

Кога телото е платно, уметноста добива друга димензија.

Провокативно насликани девојки кои ќе ви го зашеметат видот

Овие слики ќе ве испровоцираат да сакате да го ѕирнете дејството помеѓу различните секвенци кои откриваат многу, но не сосема сè.
Датум: 18 мар 2013
, Автор:

Графити црква – вистинска шарена преобразба

И покрај убавината на историските објекти, понекогаш и на нив им е потребна драстична промена.

Нацрти на апартманите од најпопуларните ТВ серии

Погледнете како изгледаат домовите на вашите омилени ликови од ТВ сериите.

Секој ден по нешто позитивно

Ако можеш да направиш нешто позитивно за да се почувствуваш подобро, тогаш можеш тоа да го пренесеш и на другите...

Еднаш, многу одамна…

Станува збор за фантастично парче улична уметност со моќна приказна, раскажана на уникатен начин...
Датум: 01 мар 2013
, Автор:

Интересни постери со обележјата на светските метрополи

Дизајнерот и уметник Јони Алтер ја направил оваа интересна серија од колоритни постери, насловена како „Shapes of Cities“.

Уметност од оксидирани банани

Артистката позната под псевдонимот „Honey“, инаку основач на веб-сајтот Sweet-Station, открила многу интересен начин како да создаде уметност со помош на банани.