02 мај 2014 | Кафе пауза

Како мислите дека изгледате кога сте пијани и како навистина изгледате?

Алкохолот ве прави да изгледате одлично... во вашата глава.
Датум: 02 мај 2014
, Автор:

Поглед кон расцветано црешово дрво кој испраќа важна порака

Ова е едно од напуштените училишта во Јапонија, но прозорецот во една од училниците нуди прекрасна глетка, која испраќа многу важна порака.
Датум: 02 мај 2014
, Автор:

Најбизарните закони на САД мудро прекршени во генијална серија фотографии

Во серијата фотографии насловена „I Fought The Law“, Оливија Лошер креативно им се потсмева на некои од најапсурдните закони кои важат во САД.
Датум: 02 мај 2014
, Автор:

Природен напиток кој ги убива сите непријатни телесни мириси

Ова зелено овошно-зеленчуково смуди ќе ви ги подобри телесните мириси, заради што вашиот партнер, пријателите и семејството ќе ви бидат благодарни.
Датум: 02 мај 2014
, Автор:

Филм: Нонстоп (Non-Stop)

На 12.000 метри височина никој не е безбеден...

15 мудрости од Аристотел

Овие 15 цитати служат само да ве инспирираат и да ви бидат насока за понатамошно размислување.

Анализата на крвта од 115-годишна жена помага во откривање на тајните на стареењето

Овие резултати ни даваат надеж дека еден ден, можеби ќе може да се забави процесот на стареењето...

Како да изгледате поинтелигентно?

Сакате да го смените впечатокот кој им го оставате на луѓето и да изгледате поинтелигентно?

Несекојдневни „форензички колажи“

Мајкл Мејпс во својата уметност употребува примероци од коса, отпечатоци од прсти, фотографии, накит итн. или накратко „биографска ДНК“.