09 април 2014 | Кафе пауза

Торта од кекси на која не ѝ треба печење

Слатко задоволство богато со многу фил и неодолив шмек на кафе...
Датум: 09 апр 2014
, Автор:

Што значи да си доктор на науки?

Размислувате да го продолжите образованието и да се стекнете со докторат? Професорот Мет Мајт од Универзитетот во Јута ја илустрира работата на истражувачите - доктори на науки на многу интересен начин.
Датум: 09 апр 2014
, Автор:

5 генијално осмислени пешачки премини за животни

Ова се пет генијални архитектонски решенија поради кои возачите и животните не мораат да се грижат дека ќе дојде до некоја непосакувана средба меѓу нив.

Бојата на очите како водич за откривање на карактерот на мажите

Веќе ни е познато дека бојата на очите зборува за карактерот на луѓето, а овој пат се фокусираме само на мажите.
Датум: 09 апр 2014
, Автор:

Познатите ѕвезди во оригинални ретро реклами

Во серијата фотообработки со наслов Ads Libitum, Давид Редон ги монтира светски познатите ѕвезди во ретро реклами користејќи го она по што тие се најпознати, за да промовираат одреден ретро производ или движење.

Смешни животни кои изгледаат како да се благо дрогирани

Со искривени фаци, разлигавени усти и исплазени јазици дефинитивно изгледаат како развеселени под дејство на наркотични средства. :)
Датум: 09 апр 2014
, Автор: