Креативни тетоважи кои се во паметна интеракција со самото тело

Креативни тетоважи кои се во паметна интеракција со телото

Со зголемувањето на популарноста на тетоважите, како и на сите табуа околу нив, сѐ повеќе луѓе одлучуваат да се изразат себеси преку креативен боди арт кој ќе има некакво значење за нив. Иако има многу нови стилови кои ги имаат воведено современите тату артисти, еден од нив е особено интересен – тетоважи кои го вклучуваат самото тело во нивниот дизајн на паметен и штосен начин.


1-kreativni-tetovazhi-koi-se-vo-pametna-interakcija-so-samoto-telo-kafepauza.mk

Во оваа галерија ќе видите 30 исклучително креативни тетоважи кај кои „платното“ за цртање односно човечката кожа е искористена на паметен и неочекуван начин. Така, тупаницата на нацртаниот лик е истовремено и тупаница на оној кој ја носи тетоважата, ножиците на прстите можат да се претворат во анимиран цртеж, а понекогаш деловите од телото добиваат и практични функции, каков што е случајот со прстот преобразен во метро.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар