Златни плажи, сино небо, тиркизно море… безгрижно лето

Сликите на Касија Доманска вистински го отсликуваат летото, како период на тотална релаксација и препуштање на убавините.

Човечки раце претворени во животни

Исклучително талентираниот италијански уметник Гвидо Даниеле, наместо на платно, црта на човечки раце, притоа создавајќи скулптури на животни кои изгледаат совршено и оригинално.

Елегантни хартиени илустрации со многу детали

Јулија Бродскаја, по потекло од Москва, живее и работи во Велика Британија, занимавајќи се со креирање на илустрации, кои претставуваат комбинација од хартија, типографија и рачни изработки со многу детали.
Датум: 27 јул 2011
, Автор:

Уметност насликана на илјадници книги

Овој уметник подредува во висина стотици стари книги и црта по нивниот бочен дел, употребувајќи мешавина од мастила, дрвени боички, лак и акрилни бои.

Волшебно нашминкани очни капаци

Дваесетиедногодишната шминкерка Кети Алвеш креира детални цртежи на очните капаци, користејќи шминка за секојдневна употреба.

Животот би бил совршен кога…

Овие постери се продолжение на реченицата: „Зарем животот не би бил совршен кога...“, во кои ќе ги пронајдете секојдневните ситуации со кои сте се соочиле многу пати во животот.
Датум: 05 јун 2011
, Автор:

Читај меѓу редови

Дизајнерот Виктор Херц им ги менува имињата на добро познатите светски брендови, на тој начин откривајќи ја вистината за нив. Погледнете како според него би требало да се викаат познатите компании.

Креативни шишиња за Кока-кола

Кока-кола е бренд кој отсекогаш бил инспиративен за артистите. Пример за тоа се овие ограничени изданија на амбалажи за Кока-кола шишенца и лименки, дела на познатите светски дизајнери.
Датум: 02 апр 2011
, Автор:

Уметничко пукање со пушка

Волтон Крил е американски уметник кој употребува пушка со калибар од 22 милиметри, која му е подарок од неговиот татко, за создавање сложени уметнички шаблони врз обоени алуминиумски плочи.

Неверојатни фотореалистични цртежи

Шпанскиот артист Хуан Франтиско Касас црта неверојатни монохроматски портрети, користејќи само сино хемиско пенкало, притоа создавајќи ефект на фотографии. Касас ги користи фотографиите кои самиот ги има направено...
Датум: 01 фев 2011
, Автор:

Чудесни стаклени тридимензионални слики

Кинескиот уметник Xia Xiaowan користи повеќе слоеви на затемнето и осенчано стакло, така трансформирајќи ги дводимензионалните слики во величествени тридимензионални дела.
Датум: 10 јан 2011
, Автор:

Улични портрети направени без четка

Англискиот артист Дејвид Вокер се пронашол во сликањето улични портрети, но на еден малку поинаков начин. Тој не употребува четка, бидејќи сака неговите дела да бидат комбинација од графити и традиционално сликарство.
Датум: 07 јан 2011
, Автор: