Честитки за „Св. Валентин“ инспирирани од чудовиштата во класичните филмови

Проект на Ирма Велковска во кој таа ни прикажува како чудовиштата од филмските класици би ја искажале својата љубов...
Датум: 05 фев 2013
, Автор:

Салвадор Дали нè води во земјата на чудата на Алиса

Малкумина знаат дека генијалниот надреалист го илустрирал лимитираното издание на детската класика „Алиса во земјата на чудата“. Илустрациите денеска ги има и во дигитална форма.
Датум: 05 фев 2013
, Автор:

Сите девојки се разочарани во нивните 20-ти години

Читателките на магазинот „Glamour“ имале прилика да пополнат анкета во која се работи за турбуленциите и искушенија низ кои поминале во текот на 20-ти години од животот. Резултатите се запрепастувачки...

Животни лекции кои ги научивме од ТВ серијата „Како ја запознав мајка ви“

Доколку поради премногу смеење не успеавте да ги забележите пораките кои ни ги пренесува оваа ТВ серија...

Можете ли да го пронајдете кучето на фотографииве?

Графичкиот дизајнер Ендру Кнеп ви поставува интересен предизвик: пронајдете го Момо, неговото четири и пол годишно куче од расата Бордер Коли, кое се крие во овие фотографии. :)

Како да најдете баланс помеѓу вашите пријатели и партнерот?

Што треба да направите за да не ги изгубите пријателите во оној период кога вашето срце посакува да го поминува целото време со само една личност?

Прекрасните канцеларии на Гугл во Израел

Пред извесно време Гугл ги отвори своите нови канцеларии во Тел Авив, Израел. Канцелариите опфаќаат 8 ката од зградата „Electra Tower“...

Париз во движење

Mayeul Akpovi е фантастичен фотограф од Бенин, кој моментално живее во Франција. Инспириран од убавините на Париз, го креирал ова фантастично видео составено од 3500 фотографии.