89-годишна баба прави неверојатни и забавни автопортрети

Кимико е 89-годишна баба од Јапонија која самата се фотографира и ги уредува своите фотографии веќе 17 години.

Mлада артистка преку автопортрети ја покажува врската помеѓу човекот и природата

21-годишната самоука фотографка Ања Валдре од Летонија, создава креативни уметнички фотографии кои ги доработува со Фотошоп манипулации...
Датум: 11 дек 2015

Како дрогата влијае на мозокот? – Артистка цртала автопортрети 9 часа под дејство на LSD

Многу артисти експериментираат со ефектот на дрогата врз нивната работа. Оваа артистка 9 часа поминала во цртање автопортрети додека била под дејство на LSD.

Ова не се само бои на лице – ова е УМЕТНОСТ

Си помисливте дека овој човек создава уметност со тоа што си нанесува бои на лицето? – И јас исто. Но не, овој уметник создава надреалистички и неверојатно фасцинантни дела.
Датум: 06 дек 2014

Артист прави автопортрети низ кои ги искажува своите силни емоции

Француски фотограф прави автопортрети кои ги доловуваат неговите сирови емоции на начин кој е визуелно примамлив, но и логичен за гледачот.

Интимни автопортрети кои длабоко ќе ве трогнат

Овие неверојатни фотографии се длабоко експресивни, зрачат со сирова енергија и ослободени емоции...

Патување низ времето преку автопортретите на една 16-годишна девојка

Сте се запрашале ли некогаш како би изгледале во 70-тите или пак, во 20-тите години?

Моќни и надреални автопортрети

Рејчел Баран е 20-годишна фотографка, која работи во САД, чиј неверојатен талент може да се забележи на овие прекрасни надреални и моќни автопортрети, кои веќе освоија илјадници луѓе насекаде.

Уметност која ѝ пркоси на логиката

Џи Јанг Ли создава исклучително сложени сцени за кои е потребно неверојатно многу трпение, но она што е навистина интересно е дека таа во својата работа не употребува никаков вид фотоманипулации.

Фотографии „уништени“ од животни

Погледнете ги овие 15 фотографии каде животните ненамерно влетале во кадарот. :)

Овошни автопортрети на една 16-годишна фотографка

Употребувајќи го овошјето како главна инспирација во нејзините автопортрети, Кристина Отеро ја нарушува конвенционалната концепција за женската убавина...

Автопортрети слеани со позадината

Перуанката Сесилија Паредес изработила серија автопортрети, кои се претопуваат со позадината. Таа на своето тело црта цветни дезени и се фотографира пред идентично насликан ѕид.
Датум: 29 јан 2012
, Автор:
12