Марија Смокварска | Кафе пауза

Најубавите топли извори во светот

Прекрасната природа ни дарила многу геотермални извори од кои во некои може да се бањате и уживате, а до други опасно е дури и да се приближите.

Најдобрите летни карипски дестинации

Карипскиот појас изобилува со многу острови кои со своите прекрасни песочни плажи, кристалното море и живата природа, се извонредна летна дестинација.

Приказната за глуварчето

Интересна приказна за потеклото на глуварчето, значењето на неговото име, како и некои научни факти за него...

Извонредните слики на Ана Тереза Фернандез

Погледнете ја суптилната женска фигура протечена од линијата на четката на Ана Тереза Фернандез.

Речен кањон со блескава тиркизна боја

Вердонската Клисура е речен кањон кој се наоѓа во југоисточниот дел на Франција. Реката која поминува низ него има впечатлива боја на тиркиз која го одзема здивот.

Фотографии „уништени“ од животни

Погледнете ги овие 15 фотографии каде животните ненамерно влетале во кадарот. :)

Интересни факти за лалињата

Лалето потекнува од регионите околу Црното Море и Кримскиот полуостров и претставува национален симбол на Турција...

Генетски тест може да ви ги предвиди шансите за достигнување 100 години

Научниците велат дека можат да предвидат дали некој може да ја доживее 100-та година од својот живот и тоа со точност од 85%, со помош на тестот за здраво генетичко стареење...

Грандиозниот врв Матерхорн во Швaјцарија

Прекрасениот грандиозен врв Матерхорн во Швајцарија е предизвик за сите алпинисти, иако повеќе од 500 планинари загинале обидувајќи се да го освојат.

Шумска вила со прекрасен поглед кон езеро

Едноставната занесеност на амбиентот и фините простории со огромни прозорци придонесуваат за мирната и топла атмосфера на оваа прекрасна вила со балкон за набљудување.

Очи широко отворени со новиот LG OLED 3D телевизор

Телевизорот има неверојатни перформанси. Боите се исклучително живи, црната е зифт црна, има молскавично брзо време на реакција и неверојатна острина на движењата.

Верното пријателство помеѓу кучето Роско и орангутанот Сурија

Чудно, но и прекрасно пријателство помеѓу куче и орангутан, кои откако случајно се запознале, станале најверни пријатели.