Марија Смокварска | Кафе пауза - Part 6

Еко-дом

Како би сакале вашиот дом да биде трансформиран во прекрасен внатрешен зелен лавиринт?

Топ 10 најубави птици во светот

Секој од нас ќе ги препознае овие птици. Погледнете ги и информирајте се за нивните најважни карактеристики.

Сината планета Уран

Уран е третата најголема планета во Сончевиот систем, со светлосина боја и редок систем на прстени.

Птици-гласници на пролетта

Блесок на боите на пролетта искомбинирани со шаренилото од птиците...

Минијатурниот свет на инсектите

Прекрасни фотографии од инсекти доловени во вистинскиот момент... Глетка која не се гледа секој ден...

Неколку чудни и интересни факти за живиот свет

Како што веќе знаеме, целиот животински, па и растителен свет е исполнет со многу различни видови кои за нас се многу чудни. Ова е продолжение на некои од најинтересните факти поврзани со живиот свет околу нас.

Рентген слики од цвеќиња

Прекрасни фотографии на различни цветови направени со помош на x-зраци кои ја покажуваат нивната подлабоката страна...

Џиновски предмети од секојдневниот живот

Дали некогаш сте се запрашале како би изгледале некои предмети што постојано ги користиме, но во многу поголем размер?

Портрети на компири

Компирите и луѓето имаат многу заеднички нешта. Доаѓаме во различни форми, големини и нијанси.

Хотел од огледала на дрво

Концептот на овој хотел ги исполнува еко стандардите и нуди единствена шанса да се сретнете и да уживате во природата на Шведска која го одзема здивот.

Моќта на матичните клетки

Медицинските проучувања, што опфаќаат ползување од основните телесни клетки, познати како матични клетки, е област од која може многу да се очекува.

Боите на пазарите во Мексико

Погледнете ги овие одлични фотографии, кои ни прикажуваат колку се живописни мексичките пазари, каде секој си ткае различна животна приказна.