Марија Смокварска | Кафе пауза - Part 4

10 најубави есенски дестинации низ светот

Есента е волшебна и нуди огромен број предели и градови кои можете да ги посетите и да уживате во нивната природа. Ова е листа на 10-те најубави од нив.

Совети за одгледување собни растенија – Фикус

Во родот Фикус припаѓаат убави, многубројни и разновидни видови со декоративни карактеристики кои се одгледуваат и во домот...

Сонцето во малку поинакво издание

Восхитувачки фотографии кои ни го прикажуваат внатрешното вриење на нашата ѕвезда на таков начин што човечкото око не би можел да го забележи.

10 неверојатни фотографии од животни скриени под Арктичкиот мраз

Има илјадници животни кои егзистираат под големите слоеви мраз на Арктикот. Некои од нив изгледаат чудно...

Совети за одгледување собни растенија – Oлеандер

Олеандерот е зелена балконска или собна билка, која со своите цветови секогаш нè потсеќа на топлите летни Медитерански денови...

Гробница на дрвја стари 900 години

Во оваа пустина во Намибија има багремови дрвја кои се стари 900 години и претставуваат потсетници за животот кој некогаш постоел тука.

Топ 15 најубави замоци во светот

Иако дизајнирани и изградени за одбранбени цели, денес тие изгледаат како остаток од некоја бајка...

Музеј на Исламската уметност

Сместен во Доха, Катар, ова е музеј во кој традиционалната Исламска архитектура го пресретнува 21-от век. Извонредно и спектакуларно...

Совети за одгледување собни растенија – Дифенбахија

Дифенбахиите се декоративни билки, кои се погодни за еднолични топли простории. Растенија кои сакаат топлина и го красат секој дом...

10 најубави мочуришта на Земјата

Мочуриштата се сметаат за грозоморни места, каде живите суштества умираат, а мртвите живеат. Како и да е, тие се дел од важни биосистеми и резервати на бројни цицачи, птици, водоземци и влекачи. Ова е листа на 10 најубави...

Чудната историја на сончогледот

Потеклото и опстанокот на сончогледот се интересни и возбудливи. Тој претрпел огромни промени за да стане растението што е денес.

Запознајте ја Мими – мечката што сака јога

Родена во финската зоолошка градина Атари, Мими е убава кафена мечка која секое утро практикува јога.