Марија Смокварска | Кафе пауза - Part 5

7 помалку познати светски чуда

Има места во светот што се волшебни и пленат со нивната убавина, а се помалку познати. Погледнете 7 од нив.

Водопадот што паѓа во пештера

Водопадот Батар има извонреден трик: водата паѓа 255 метри во огромна пештера која датира од времето на диносаурусите.

Совети за одгледување собни растенија – Дрво на животот

Дрвото на животот е елегантна билка со преубави листови, изгледа доста декоративно и го украсува секој простор.

Совети за одгледување собни растенија – Филодендрон

Неколку корисни совети за вашиот Филодендрон: каде да го чувате, како да го храните и колку да го наводнувате.

Животните и фудбалот

Неколку интересни фотографии кои потврдуваат дека и животните го сакаат фудбалот...

Мачки со различна боја на очите

Хетерохромија - појава која е одговорна за различната боја на очите кај овие мачиња. Погледнете ги.

Сплескан морски еж кој самиот се клонира

Чуден морски вид кој има одличен одбранбен механизам - може да се клонира, со цел да се заштити од предатори.

Волшебни пеперутки со проѕирни крилја

Погледнете ги убаво овие пеперутки со стаклени крилја, восхитувачки вид кој ја збунува науката.

Волшебни и чудни дрвја

Има многу фантастични дрвја во светот кои пленат со својата егзотичност, убавина и миризливост. Ќе се согласите дека имаат и многу интересни приказни позади своите имиња.

Тренди миленичиња

Еве во кои насоки ќе оди овогодишната мода за домашни миленичиња. Па може да искористите некој совет. :)

Кога Бог го држи фотоапаратот

Волшебни планински предели, суви пустини и бели зимски утра се само дел од оваа збирка од прекрасни слики кои се благодет за душата.

Чудна љубов помеѓу мајмун и мачки

Љубов меѓу мајмунче и мачка... Па кој вели дека природата нема начин да ги помеша малку работите и да ги одведе во еден фин и мил правец!?