Марија Смокварска | Кафе пауза - Part 3

Древниот град на Маите во Гватемала

Во северниот дел на Гватемала, сместен е античкиот град Тикал кој бил главен центар на цивилизацијата на Маите.

23 неверојатни фотографии со животни од 2011

Збир на интересни фотографии од животни сликани изминатава година кои изобилуваат со радост, среќа, тага, лојалност и посветеност...

Националниот парк Џаспер во Канада

Живописниот Национален парк Џаспер во Алберта, Канада е познат по своите неверојатни планински предели и смирени езера од кои се рефлектираат острите врвови покриени со снег.

Извонредните Валаманови водопади

Во прашумите на Северен Квинсленд, Австралија, се наоѓа мал поток кој нагло се струполува во амбисот и ги прави прекрасните Валаманови водопади.

Предели насликани како што ги гледа човечкото око

Пред да биде пронајдена фотографијата, пејсажното сликарство било единствен начин визуелно да се забележи некој предел. Погледнете како изгледаат овие пејсажи насликани и фотографирани.

Мамутска пештера

Мамутската пештера е голем варовнички лавиринт и е една од најдолгите пештери во светот богата со езера, реки и водопади.

Кели Муту – Езера каде почиваат душите

За овие индонезиски езера со променлива боја се вели дека се место каде почиваат душите.

Иновативни светлечки фотографии

Креативни фотографии изработени само со светлина кои прикажуваат интересни приказни од животот...

7 неверојатни природни феномени

Природата ни дава единствени пејзажи кои се уживање за нашите сетила, но понекогаш знае да нè изненади со чудни феномени кои не можат целосно да се објаснат.

Зошто лисјата паѓаат?

Опаѓањето на листовите е појава позната како абцисија и за едногодишните растенија тоа е нормална појава.

Лофотен – аномалијата на Арктичкиот круг

Архипелагот Лофотен е норвешкиот Арктички рај. Бидете подготвени. Ова место го одзема здивот...

Магијата на прекрасниот Истанбул

Неверојатна мешавина на култури и традиции со многу фин и гостопримлив народ...