Марија Смокварска | Кафе пауза - Part 7

Дизни за возрасни

За уметникот Кембел, принцезите од цртаните филмови на Дизни се провокативни, секси и заводливи.

Куќи издлабени во карпи

Волшебните предели на Кападокија, Турција ги чуваат многуте тајни на луѓето кои живееле во куќи издлабени во карпи.

Народите на Сибир

Малубројните нации во Северна Азија заедно претставуваат богат и стар збир од народи и култури.

Блескави бои во вашиот дом

Белите соби се комплетно прилагодливи за да создадат модерно и софистицирано чувство на спокојност или да направат забавен и уметнички удар врз енергијата на просторот со помошта на блесокот на боите.

Најубавите скулптури во светот

Векови наназад, големите уметници го збогатија човештвото со извонредни творби. Дел од нив се претставени преку уметноста на скулптурите.

Микрокосмос: слики направени со скенинг-електронски микроскоп

Ова спектакуларно издание е патување низ минијатурниот свет кој ни ги прикажува сите убави и неубави детали.

Најбушавите кучиња во светот

Бирдед коли, Ирски шпаниел, Полски овчар и Шнауцер се само дел од расите на најбушавите кучиња.

На работ (Fringe)

Микс на случувања поврзани со паралелен универзум, морничави и необјаснети појави, кои се секојдневие на дивизијата Fringe...

Хемијата во секојдневниот живот

Постојат многу хемиски реакции коишто се случуваат секојдневно околу нас, а ние не сме свесни за нив.

Неверојатна метро станица

Убавите шарени ѕидови, фреските со цртежи од човечката историја, интересните и креативни ознаки и неверојатната чистота се само дел од карактеристиките на овој метро систем. Се наоѓа во Стокхолм, Шведска.