Креативноста е…

„Креативноста е интелигенција што се забавува.“ – Алберт Ајнштајн
Датум: 12 фев 2014
, Автор:

Работата е најдоброто нешто на светот…

„Работата е најдоброто нешто на светот. Затоа секогаш треба да оставаме нешто и за утре.“ - Дон Херолд
Датум: 10 фев 2014
, Автор:

Кафето и проѕевањето

„Проѕевањето е само тивок повик за кафе.“
Датум: 24 јан 2014
, Автор:

Животот е патување…

„Животот е патување кое треба да се искуси, не проблем кој треба да се реши.“
Датум: 21 јан 2014
, Автор:

Топла шолја кафе во ладните зимски денови

Ладните зимски денови се идеални за читање добра книга, собирање со друштво, интересни разговори и топла шолја кафе.

Претворете ја вашата тивка канцеларија во пријатно кафуле за попродуктивна работа

Апликацијата Coffitivity ви овозможува да ја пренесете опуштената атмосфера на кафулето во вашата канцеларија.
Датум: 10 дек 2013
, Автор:

Секое утро имате две опции

„Секое утро, кога ќе се разбудите имате две опции: да се вратите на спиење и да продолжите да ги сонувате своите соништа или да станете од кревет и да јурите за да ги остварите.“
Датум: 27 ное 2013
, Автор:

За да ја занемариш големата слика…

За да ја занемариш големата слика, трикот е да гледаш одблизу на сè. – Чак Палануик
Датум: 18 ное 2013
, Автор:

Вистинските пријатели се како дијаманти

„Вистинските пријатели се како дијаманти, скапоцени, но ретки. Лажните пријатели се како есенско лисје, ги има насекаде.“

Бракот не е именка, бракот е глагол

„Бракот не е именка, бракот е глагол. Тоа не е нешто што го добивате. Тоа е нешто што го правите. Тоа е начинот на кој го сакате вашиот партнер секој ден.“ – Барбара де Ангелис

Најубавите утрински будења со шолја кафе

Како милувате да се будите и да го искусувате почетокот на денот? Уживајте во оваа колекција на најубавите утрински будења со вкусно кафе.
Датум: 24 сеп 2013
, Автор:

Понеделничка кофеинска инспирација

Уживајте во фотографиите и доколку не сте пиеле кафе утрово, сега е вистинско време да си подготвите.