За квалитетот и квантитетот на пријателството…

„Стекнувањето стотици пријатели не е успех. Успех е да имаш еден пријател кој ќе остане покрај тебе дури и кога стотици други се против тебе.“
Датум: 07 апр 2014
, Автор:

Ако чекаме да бидеме подготвени…

„Ако чекаме да бидеме подготвени, ќе чекаме до крајот на нашите животи.“
Датум: 03 апр 2014
, Автор:

Колку подолго живеете во минатото…

„Колку подолго живеете во минатото, толку помалку иднина имате на располагање.“
Датум: 29 мар 2014
, Автор:

Скриените значења зад она што го велиме

„Секогаш има мала вистина зад секое ‘се шегувам’. Секогаш има знаење зад секое ‘не знам’.“
Датум: 24 мар 2014
, Автор:

Кога напорно работиш…

„Кога напорно работиш работа која не ја сакаш, тоа е стрес. Кога напорно работиш нешто што го сакаш, тоа е страст.“
Датум: 20 мар 2014
, Автор:

Употреби го твојот глас за љубезност…

„Употреби го твојот глас за љубезност, твоите уши за сочувство, твоите раце за хуманост, твојот ум за вистина и твоето срце за љубов.“
Датум: 17 мар 2014
, Автор:

5 реченици на Махатма Ганди кои ќе ве инспирираат

Овие зборови на Махатма Ганди ќе ве инспирираат и мотивираат, а позитивните мисли секогаш одат заедно со шолја добро кафе.
Датум: 11 мар 2014
, Автор:

Интересни изреки за кафето кои ќе ве насмеат и расположат

Сè што ќе кажам или направам пред да се напијам кафе, не важи.
Датум: 06 мар 2014
, Автор:

3 едноставни правила кои можат да ви го променат животот

Ова се три едноставни, но клучни правила за животот...
Датум: 06 мар 2014
, Автор:

5 нешта во животот кои не можете да ги вратите назад

За многу работи во животот можеме да се покаеме и да преземеме нешто за да ги поправиме грешките од минатото. Сепак, некои работи одат само во еден правец...
Датум: 04 мар 2014
, Автор:

Избор: Љубезност или правичност?

„Ако треба да изберете дали да бидете љубезни или да бидете во право, изберете ја љубезноста и секогаш ќе бидете во право.“
Датум: 28 фев 2014
, Автор:

Кафето и мотивацијата

„Кога немам веќе кафе, немам ни мотивација.“ - Џерод Нитс