17 март 2014 | Кафе пауза

Чувствувајте се удобно во сопственото тело

Сигурно сакате да имате убаво тело и да се чувствувате удобно во сопствената кожа. Еве неколку начини на кои можете да влијаете на намалувањето на тежината и постепено да дојдете до посакуваната фигура.

10-дневен предизвик за зацврстување на вашиот брак

Бракот е задоволство, но и тешка обврска за која треба труд и вложување. Еве една интересна задача која двајцата брачни партнери треба да ја спроведат заедно.
Датум: 17 мар 2014
, Автор:

5 факти за вселената кои сигурно не сте ги знаеле

Доколку не сте експерт во оваа област, веројатно не сте запознаени со ледените вулкани на Сатурн, вечната бура на Венера, како и фактот дека во нашиот сончев систем има повеќе од 8 планети...
Датум: 17 мар 2014
, Автор:

Работи кои можете да ги правите и без вашиот мобилен телефон

Зададете си еден интересен проект: заборавете го телефонот намерно дома. Еве што сѐ можете да правите и како би изгледал вашиот ден.
Датум: 17 мар 2014
, Автор:

Како се декодираат соништата во денешно време?

Фасцинантни нови истражувања ни покажуваат точно кои му се намерите на нашиот мозок додека спиеме.

5 познати цитати од автори кои не ги кажале зборовите за кои им се дава заслуга

Ни криви ни должни, на овие петмина луѓе им се припишуваат цитати кои многу веројатно никогаш не ги изговориле или напишале.

Откачени родители совршено ја синхронизираат „Love is an open door“

Толку се добри што ќе помислите дека навистина тие ја пеат познатата песна од „Frozen“.
Датум: 17 мар 2014
, Автор:

Употреби го твојот глас за љубезност…

„Употреби го твојот глас за љубезност, твоите уши за сочувство, твоите раце за хуманост, твојот ум за вистина и твоето срце за љубов.“
Датум: 17 мар 2014
, Автор: