Што е среќа а што не е?

„Среќа не е секогаш да го добиваш она што го сакаш, туку да го сакаш она што го имаш и да бидеш благодарен за тоа.“
Датум: 05 ное 2014
, Автор:

Што ве ограничува?

„Ограничени сте само од ѕидовите кои сами ги градите.“
Датум: 30 окт 2014
, Автор:

Што е подобро?

„Подобро да те мразат поради тоа што си отколку да те сакаат поради тоа што не си.“
Датум: 21 окт 2014
, Автор:

Фотографии кои покажуваат дека кафето и книгата се најдобра комбинација

Сите љубители на доброто кафе и уште подобрата литература, уживајте!
Датум: 17 окт 2014
, Автор:

Прави го најдоброто што можеш

„Главата горе. Никој не очекува дека треба да го спасиш светот, инаку би бил роден со наметка и хеланки. Само прави го најдоброто што можеш.“
Датум: 08 окт 2014
, Автор:

За страста и животот

„Порадо би умрел од страст одошто од здодевност.“ – Винсент ван Гог
Датум: 22 сеп 2014
, Автор:

10 цитати за кафето кои ќе ви помогнат полесно да го преживеете понеделников

За многумина кафето е инспирација, за многумина нема инспирација додека нема кафе, но зависни или не од утринската магична напивка, на сите ни е најтешко кога алармот ќе ни заѕвони во понеделник наутро.
Датум: 15 сеп 2014
, Автор:

Не плашете се од совршенството

„Не плашете се од совршенството - никогаш нема да го достигнете.“
Датум: 04 сеп 2014
, Автор:

Желбата за успех наспроти стравот од неуспех

„За да успеете вашата желба за успех треба да биде поголема од вашиот страв од неуспех.“
Датум: 26 авг 2014
, Автор:

Разликата меѓу успешните и неуспешните луѓе

„Успешните и неуспешните луѓе не се разликуваат многу во нивните способности. Тие се разликуваат во нивната желба да го достигнат својот потенцијал.“ – Џон Максвел, американски свештеник и автор
Датум: 14 авг 2014
, Автор:

Клучот до среќата е…

„Клучот до среќата е во прифаќањето на нештата онакви какви што се наместо онакви какви што сакате да бидат.“
Датум: 28 јул 2014
, Автор:

Животот е…

„Животот е како возење велосипед. За да одржиш рамнотежа мора да продолжиш да се движиш.“
Датум: 18 јул 2014
, Автор: