За оние кои ви зборуваат позади грб…

„Не грижете се за оние кои ви зборуваат позади грб. Тие се зад вас со причина.“
Датум: 04 јул 2014
, Автор:

Сеќавања за детството и моментот кога пораснавме

„Не се сеќаваш на моментот кога порасна. Се случи една ноќ додека спиеше, помеѓу денот кога си игравме и денот кога никогаш повеќе не си игравме.“
Датум: 03 јул 2014
, Автор:

Соба без книги…

„Соба без книги е како тело без душа.“
Датум: 18 јун 2014
, Автор:

Трите работи кои не смеат да бидат „скршени“…

„Три работи не смеат да бидат 'скршени': пријателствата, срцата и ветувањата.“
Датум: 29 мај 2014
, Автор:

Среќа е…

„Среќа е кога се чувствуваш добро за себе без потреба од нечие одобрување.“
Датум: 20 мај 2014
, Автор:

И најдолгото патување започнува со еден чекор

„Правете ги тешките работи додека се лесни и големите работи додека се мали. Патувањето од илјада милји започнува со еден чекор.“
Датум: 13 мај 2014
, Автор:

Ако вашите соништа не ве плашат…

„Ако вашите соништа не ве плашат тогаш не се доволно големи.“
Датум: 05 мај 2014
, Автор:

За тишината на работата и вревата на успехот…

„Работете напорно во тишина. Дозволете му на успехот да направи врева.“
Датум: 28 апр 2014
, Автор:

За мотивацијата и успехот…

„Креативните личности се мотивирани од желбата да успеат, а не од желбата да бидат подобри од другите.“
Датум: 22 апр 2014
, Автор:

За исплатливоста на издржливоста…

„Најдобриот челик мора да помине низ најжешкиот оган.“
Датум: 17 апр 2014
, Автор:

Клучот до вашата среќа…

„Никогаш не оставајте го клучот до вашата среќа во нечиј туѓ џеб.“
Датум: 14 апр 2014
, Автор:

За дневната продуктивност…

„Не суди го денот по жетвата што ќе ја нажнееш, туку по семето што ќе го посееш.“ – Роберт Луис Стивенсон, шкотски поет, писател и есеист.
Датум: 10 апр 2014
, Автор: