03 јули 2014 | Кафе пауза

Знаете ли да го контролирате срамот?

Срамот е општа појава карактеристична за секого. Кај некој повеќе, а кај некој помалку, но сите ние имаме срам. Колку знаеме да го контролираме или дали тој нѐ контролира нас е клучното прашање.
Датум: 03 јул 2014
, Автор:

Истегнувања на телото кои ви ја подобруваат формата и ве ослободуваат од болки

За да изгледате повисоки, да ги затегнете страничните мускули и да се ослободите од болките во грбот, вратот, рамењата и главата...
Датум: 03 јул 2014
, Автор:

Не фрлајте ја кората од портокалите, еве за што можете да ја употребите

Покрај вкусот и придобивките од јадењето на плодот, и кората може да се употреби за многу работи.
Датум: 03 јул 2014
, Автор:

13 засрамувачки исповеди од интервјуа за работа

Апликацијата за споделување тајни Whisper објави неколку исповеди од многу засрамувачки интервјуа за работа кои ќе ве потсетат дека дури и да не поминете најдобро на средбата, барем не ја заборавивте сопствената година на раѓање.
Датум: 03 јул 2014
, Автор:

Сеќавања за детството и моментот кога пораснавме

„Не се сеќаваш на моментот кога порасна. Се случи една ноќ додека спиеше, помеѓу денот кога си игравме и денот кога никогаш повеќе не си игравме.“
Датум: 03 јул 2014
, Автор:

5 најчести грешки во кујната поради кои се дебелееме

Начинот на кој ја подготвуваме и конзумираме храната може да биде честа причина за накачување на килограмите или отежнување на процесот на слабеење.
Датум: 03 јул 2014
, Автор:

Домашен сладолед од нане

Домашно освежување за жешките летни денови...

Како да го искористите слободното време со пријателките ова лето?

Како да не го минете залудно ова слободно лето, истовремено креирајќи прекрасни и незаборавни спомени од вашето дружење?
Датум: 03 јул 2014
, Автор: